• Már a 8 milliárd eurót is meghaladja a CD Projekt piaci értéke
  • Ezzel szoros versenyben vannak az első helyért a Ubisofttal

Még februárban számoltunk be arról, hogy a CD Projekt értéke az elmúlt évek sikereinek köszönhetően jócskán megugrott: olyannyira, hogy Európa második legnagyobb videojátékokkal foglalkozó cégévé léptek elő, méghozzá a Ubisoft mögött. Mostanra pedig ez a verseny még szorosabb lett - olyannyira, hogy az elmúlt napokban a lengyelek már többször is megelőzték a franciákat a piaci értéket tekintve, ami jelenleg a 8.5 milliárd euróhoz közelít.

europaban-a-legnagyobb-a-cd-projekt-mar-a-ubisoftot-ostromolja.jpg

Az értékek persze folyamatosan változnak, így egyértelmű elsőséget nem lehet hirdetni, az azonban jól látszik, hogy a The Witcher újbóli virágzása megtette a hatását - és akkor hol van még a Cyberpunk 2077 őszi megjelenése...

Persze a Ubisoft részéről is meglesz a válasz, hiszen nem kevesebb mint 5 darab AAA-kategóriás játékkal készülnek március végéig, melyek között ott lesz az Assassin's Creed Valhalla is, de néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy egy "kis" lengyel cég megközelítse a hatalmas Ubisoftot.

Európában tehát ők ketten a legnagyobbak, de az igazi óriásoktól még így is elmaradnak, hiszen piaci értékben a Take-Two ennek a dupláját, míg az EA a négyszeresét tudja felmutatni, az Activision Blizzard pedig 50 milliárd dollárnál is többet ér jelenleg.