• Közzétette éves üzleti jelentését a Ubisoft
  • Csökkent a bevételük, de nyereségesek maradtak
  • 5 nagy játékuk jön a következő egy évben
  • Ezek között van egy titkos cím is egy nagy franchise-ból

A nagy kiadók közül a Ubisoft még adós volt az éves üzleti jelentésével, most azonban a franciák is közzétették legfrissebb számaikat, melyek jól mutatják, hogy ez egy viszonylag eseménytelen 12 hónap volt számukra.

A cég bevétele 1.59 milliárd euró volt a 2019 áprilisa és 2020 márciusa közötti időszakban, ami 14 százalékos gyengülést jelent, míg a tavalyi 446 millió eurós profit után most mindössze 34 eurós plusszal zárták az évet. Erre azonban számítottak - legalábbis a módosított előrejelzés után, amikor három játékukat is későbbre tolták -, hiszen így az éves Just Dance mellett a Ghost Recon Breakpoint volt az egyetlen nagy megjelenésük az évben. Segítette őket azonban a még márciusban debütált The Division 2, amely gyengén rajtolt ugyan, de végül lendületbe jött, hosszú távon pedig már az Assassin's Creed Odyssey számait hozta.

5-nagy-jatekkal-megy-neki-az-evnek-a-ubisoft-az-egyik-legnagyobb-sorozatuk-is-visszater.jpg

Ami a jövőt illeti: a Ubisoft öt darab AAA-kategóriás játékkal készül az áprilisban startolt üzleti évre. Ezek az Assassin's Creed Valhalla, illetve a már említett csúszó trió, a Watch Dogs Legion, a Gods & Monsters és a Rainbow Six Siege lesznek, míg az ötödik cím az egyik legnagyobb franchise-ukhoz tartozik, de majd csak júliusban fogják leleplezni - nem kizárt, hogy ez lesz a sokat pletykált új Prince of Persia. A koronavírus-járvány hatása egyelőre nem jelentős náluk, ugyanakkor benne van a pakliban, hogy az öt említett játék közül egy át fog csúszni a következő üzleti évre, vagyis 2021 áprilisára vagy későbbre, de alapvetően az a terv, hogy három (köztük az Assassin's Creed Valhalla) az október-december, kettő pedig a január-március időszakban fog megjelenni.

A fenti játékok mellett néhány kisebb címmel is készülnek, mint a Roller Champions, a Brawlhalla vagy a mobilos Tom Clancy's Elite Squad.