• Európában drágább a HTC Vive
  • Mifelénk 900 euró a vételár
  • Ez körülbelül 60 ezer forinttal több, mint az Egyesült Államokban
  • Ma délutántól lehet előrendelni a VR szemüveget

Már önmagában az is sokkoló volt, hogy a Valve és a HTC közös fejlesztésű virtuális valóság szemüvege, a HTC Vive 800 dollár lesz, ám borítékolható volt, hogy az Egyesült Államokra szabott ár jócskán emelkedni fog mire az Öreg kontinensre is eljut a cucc -- ez így is lett.

A HTC VIVE EURÓPÁBAN 900 EURÓBA FOG KERÜLNI!

Ez átszámítva nagyjából 280 ezer forintnak felel meg, ami körülbelül 60 ezer forinttal több, mint amennyit az Egyesült Államokban elkérnek. Valamivel jobban járnánk, ha britektől rendelünk, ott ugyanis 689 fontba, azaz 272 ezer forintba kerül a készülék -- a szállítás nem számítva, persze. Az eltérő árazás a különböző országok, különböző adózási rendszere miatt alakult így.

htc-vive-pre.jpg

A HTC Vive előrendelése ma, magyar idő szerint délután négy órakor nyílik meg, a kiszállítás pedig április 5-én kezdődik. A csomagban, a szemüveg és annak tartozékai mellett, szerepel két játék, a Fantastic Contraption és a Job Simulator, illetve egy limitált ideig a Google által fejlesztett Tilt Brush is a miénk. Utóbbi egy háromdimenziós, virtuális valóságra kitalált rajzoló program.