• A Városfejlesztési Osztály c. szitkom 2013-as epizódjában megjósolták Boba Fett visszatérését
  • Patton Oswalt pontosan leírta, ahogy [SPOILER] a fejvadász megmenkül a homokszörny hasából

A Disney+ nyár előtt biztosan nem kezdi meg hazai működését, a tengerentúli rajongók viszont már láthatják a szolgáltató kínálatában a The Book of Boba Fett epizódjait. Az eredeti mozis trilógia cselekménye után játszódó széria fő kérdése, hogy hogyan térhet vissza a képernyőre halála után a fejvadász. [SPOILER] Érthető módon sokakat meglepett a címszereplő csodás megmenekülésének története, amivel a széria kezdődik, pedig azt már évekkel ezelőtt megjósolta egy amerikai humorista, Patton Oswalt.

Mint A jedi visszatér nyitányából ismert, Boba Fett is a sivatagi homokféreg áldozata lett. A friss sorozat kezdetén viszont láthatjuk, hogyan menekül meg, vágja ki magát Sarlacc gyomrából. Egyelőre nem közölték az írók, honnan származik az ötlet, Oswalt azonban meglepő pontossággal jósolta meg a vázolt eseményeket a Városfejlesztési Osztály egyik epizódjában (utóbbi az amerikai televíziózás egyik legsikeresebb szitkom sorozata volt, 2009-2015 között futott az NBC műsorán).

mv5bzgm0mgjinzytogjkmc00ytqxlwfjzmitywiwyjdlndkzztjhxkeyxkfqcgdeqxvyodiyoteymzyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

„A kamera leereszkedik a Tatooine ikernapjairól, közel járunk a Sarlacc verem torkolatához. Egy ütést [„beat”] követően Boba Fett mandaloriai páncélkesztyűje megragadja a homokot a Sarlacc gödrön kívül, és a rettegett fejvadász kihúzza magát a homokszörny pofájából” – hangzott el az Article Two című 2013-as epizódban.

A szitkomok látnoki ereje egyébként nem példa nélküli Amerikában, hiszen a Simpson család egyik részében már korábban megjósolták Donald Trump elnökségét. Oswalt maga is büszke történelmi jelentőségű mondataira, amiket nem habozott közzétenni Twitter oldalán.