Az autóverseny programok rajongói között általában kétféle játékost találhatunk: egyikük csak nyomja a gázpedált (leginkább a nagyvárosi éjszakában vagy a tengerparti csili-vili nagyvárosokban), a másik típus viszont az igazi, hamisítatlan realizmusért van oda. Előbbiek leginkább a Need for Speed, Burnout és hozzájuk hasonló játékokat kedvelik, utóbbiak viszont a SimBin cég autóversenyeit töltik be.

A RACE On a SimBin legújabb versenyprogramja, és habár a címek terén nem lehet túlzott eredetiséggel megvádolni a fejlesztőket (eddig is valamilyen „Race” volt a címben), viszont a program minősége terén minden bizonnyal hasonlóra számíthatunk, mint az eddig részekben. A legújabb részben a világ két legnagyobb autóversenyének játékos adaptációját próbálhatjuk ki: az egyik a World Touring Car Championship (WTCC), a másik pedig a svéd bajnokság, a Swedish Touring Car Championship. Aki követte a 2008-as évad versenyeit, azt nagy elégedettség töltheti el, ugyanis az összes versenyszámot és autóállományt belepasszírozták játékba, emellett pedig többek között az amerikai izomautókból is mazsolázhatnak az ínyencek.

Természetesen az olyan szokásos extrák most sem maradnak majd el, mint a saját vagy mások által végrehajtott futamok alapján kipróbálható szellemverseny, illetve a valódi szabályok alapján lezajlott, megtörtént versenyek kipróbálása. A játékban 39 egyedi autómodellt próbálhatunk ki 17 különböző osztályban, illetve 47 pályán vezethetjük majd győzelemre saját autónkat. Aki unja a gépi intelligenciát, az 24 másik játékos ellen is próbára teheti majd tudását.