A retró konzolok virágkorkat élik: a Nintendo már két klasszikus rendszerét is elhozta az asztalokra, de az Atari is készül a múltidézésre. Na, nem nekik állít konkurenciát Love Hultén svéd dizájner, aki az ízlésesen kimunkált, egyedi retró játékkonzoljairól híres. Legújabb alkotása a Cary42 kétjátékos arcade konzol/aktatáska, melyben tovább viszi a gyönyörű famunkával megtámogatott retró konzolok építésének hagyományát.

A Cary 42 legjobban talán úgy jellemezhető, mint a készítő korábbi konzolja, az „R-Kaid-R” egy nagyobb változata, mely két játékos enged egyszerre játszani a klasszikus játékokkal. Az eszközön található egy 12 inches LCD kijelző, sztereó hangszórók és egy 16 GB-os merevlemez, rajta 100 előre feltelepített játékkal - ez a szám bővíthető egy mezei USB-vel, szóval annyi játékuk lehet rajta körülbelül, amennyit akarunk.

cary-42.jpg

A Cary42 alapverziója amerikai diófából készült külső borítással bír, belül pedig klasszikus, hívogatóan nagy fekete és fehér arcade gombok vannak. Sajnálatos módon azonban összesen ötven darab Cary42-t készít Hultén, darabját pedig 2600 eurónak -nagyjából 810 000 forint- megfelelő értékben fogja árusítani, és ez az összeg még nem tartalmazza sem a szállítást sem pedig az ÁFA-t.