• Kontrollert szabadalmaztatott a Google
  • A leírás szerint számos eszközzel kompatibilis lesz
  • A jelek szerint egy streaming-szolgáltatást indítanak majd

Már tavaly nyár óta hallani pletykákat arról, hogy a Google valamilyen módon beszállna a játékiparba: saját konzoltól játékfejlesztésen át a streaming-szolgáltatásig halottunk már mindent. Hogy pontosan mire készül az óriás azt még mindig nem tudni biztosan, de a Project Stream után most egy újabb ráutaló nyom most napvilágot látott. Egy kontrollert szabadalmaztatott a cég, mely bejegyzés önmagában még nem garancia semmire, bár a mellette kiszivárgott képek alapján könnyen lehet, hogy valósággá válik.

google-controller-3.png

Az első ránézésre tök átlagos kütyün először a Google asszisztensnek dedikált gomb szúr szemet, de a felszín alatt ennél jóval több rejlik. A leírás szerint jóformán bármilyen eszközzel lehetne használni: televízión, PC-n, tableten, de még telefonon is; továbbá a felhő alapú játékok esetén értesítéseket is kaphatna a felhasználó. De ami talán a legérdekesebb: saját profilját közvetlenül az eszközön tárolhatná annak tulajdonosa, vagyis egyfajta “kulcsként” funkcionálna egy streaming szolgáltatáshoz, melyet aztán bármely kompatibilis eszközől elindítva akárhol folytathatjuk a tevékenységet.

google-controller-2-close-up.jpg

A jelek tehát egyre jobban egy streaming szolgáltatásra utalnak, mely mellé vagy kapunk konzolt vagy nem. Biztosat majd jövő héten, a Google GDC-n tartott prezentációja után mondhatunk.