Gore Verbinski a ComingSoon.netnek adott interjújában tért ki a sokak által várt, majd végül még az előkészítési fázisban elvérzett Bioshock-filmre. Állítása szerint a stúdiók túlzott óvatossága vezetett odáig, hogy semmi sem lett a dologból.

"Egyszerűen senkit sem találtam, aki hajlandó lett volna pénzt adni a filmre úgy, ahogy én szerettem volna, megtartva az R-es [17 éven felülieknek] minősítést. Azon felül pedig nem igazán akartam elkészíteni egy PG-13-as változatot. Csak mert az R ehhez alap. Little Sisterek meg a többi injekciós cucc... Olyan filmet akartam készíteni, ami után négy nappal visszagondolva is csak annyit tudunk kinyögni, hogy »Jézus Krisztus«... Ennek a filmnek nagyon-nagyon félelmetesnek kellett volna lennie, s emellett egy komplett vízalatti világot is fel kellett volna építeni hozzá. Ehhez pedig már minden befektető sokallta az R-t. (...) Azt hiszem, a Bioshock egy kiváló film lett volna a 3D-hez. Szívesen merülnék víz alá szemüveget viselve. Szerintem a játékoknak is kiváló a 3D."

Hát igen, ez van, ha valaki komolyan meri venni az alapanyagot. PG-13? Azaz 13 éven aluliak számára nem ajánlott "nagyfiúfilm"? A Bioshockból? Hát... mit ne mondjak, biztos remek lett volna... szóval köszi Gore, hogy inkább nem gyaláztad meg az alapanyagot!