• Shawn Levy elárulta, hogy eleinte nem akartak gyerekekkel idősebbeknek szóló sorozatot készíteni
  • Winona Rydernek el kellett magyarázni, mi az a Netflix, mert a színésznő nem internetezik
  • A rendező-producer szerint mindig a 3. és 4. epizódban történnek az igazán bizarr dolgok

Túlzás nélkül állítható, hogy 2022 legnagyobb érdeklődést és rajongást kiváltó sorozata eddig a Stranger Things. Az Antal Nimród rendezői közreműködésével készült negyedik, utolsó előtti évad nézettsége rekordot döntött és Kate Bush hallgatottsága is szárnyal, pedig a szezonfinálé még hátra van. Július 1-jén két egészestés epizód erejéig visszatérünk Hawkins városába, ahol hőseinket épp a tavaszi szünet idején éri fenyegetés.

Shawn Levy producer, akinek a nevéhez rendezőként olyan filmek fűződnek, mint a Free Guy és az Éjszaka a múzeumban, a Puskin moziban tartott mesterkurzust, aminek keretében kitért a tinisorozatra is. A Port beszámolója szerint Levy elárulta, hogy 2015-ben neki kellett felkarolni a produkciót, mivel eleinte kevesen láttak benne fantáziát. Akkoriban íratlan szabály volt, hogy gyerekszereplőkkel nem készülhet idősebbeknek szóló sorozat.

shawnlevyheadshotbyianspanierhighres-h-2020-1605805988.jpg
(A kép forrása: THR)

Az este folyamán kiderült, hogy Winona Rydernek először külön el kellett magyarázni, mi is a Netflix, mivel a népszerű színésznő nem internetezik. Levy kitért arra is, hogy a nyitóévadban csak a Duffer testvérek tehermentesítése miatt vállalta a harmadik és a negyedik epizód rendezését, amit azonban a későbbi szezonokban babonából megismételt. A filmkészítő egyébként úgy látja, hogy a felvezetést követően mindig ezekben a részekben történnek az igazán bizarr dolgok.