• November 19-én debütált a Netflix élőszereplős Cowboy Bebop szériája
  • A visszafogott stílus és Radical Ed kései megjelenése miatt kritizálták a sorozatot
  • A showrunner szerint először egyensúlyt kellett teremteniük a hősök között
  • Mielőtt a második évadban csatlakozik hozzájuk egy vad, kalandor figura

A kilencvenes évek végének emlékezetes animációs sorozata volt a Cowboy Bebop. A klasszikus történet egy bűnözőkre vadászó és az univerzum felfedezését célzó űrhajós fejvadász csapatot követ. Nagy érdeklődéssel vártuk az élőszereplős formátumra átültetett Netflix sorozatot, ami múlt héten debütált a szolgáltató kínálatában.

A tíz epizódból álló nyitóévad elsősorban az eredeti produkciótól való eltérésekkel hívta fel magára a figyelmet. Hőseink megjelenése látványosan különbözik korábbi ábrázolásuktól, leginkább azonban egyikük nyúlfarknyi szerepe okozhatott megütközést a rajongókban. Míg 1998-ban négy főszereplőt, Spike-ot, Jetet, Faye-t és Radical Edet követtük, a netflixes feldolgozásban a hacker csodagyerek Ed alig jelenik meg a kamera előtt.

mv5bmmnjytvmntqtzjm1zc00yzbiltgwmdetnmi2zge2odizzwnlxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

André Nemec showrunner (TemplomosokHigh Fidelity sorozat) a Netflix Unlocked-nak adott interjújában magyarázta meg a dolgot. „Pusztán annyit akartunk, hogy Ed megjelenjen a sorozatban. Tudod, ő az animének csak a kilencedik epizódjában tűnik fel [a tízből – a szerk]. Szóval Ed nem a kezdetektől volt a Bebop tagja” – szögezte le, majd hozzátette, hogy valamiféle egyensúlyt kellett teremteniük a hősök között, mielőtt egy olyan vad, őrült és kalandor karaktert bevezetnek, mint amilyen Ed is. Végül is a fináléban jelenik meg először a figura, akit egyébként az első mozgóképes szerepét vállaló Eden Perkins alakít.

 netflix-live-action-cowboy-bebop-ed-and-anime-ed.jpg
(A kép forrása: Nerdist)

A kritikák a forgatókönyv és a dramaturgia hibáit róják fel a készítőknek, míg a Screen Rant felteszi a kérdést, hogy miért néznének a rajongók egy jóval visszafogottabb sorozatot, mint a Netflix kínálatában elérhető eredeti művet. A folytatásban Ed szerepének a bővítésével javíthat a széria, és jóval markánsabb hangvételt üthet meg. Nektek hogy tetszett az első évad?