• Anthoine Hubert is szerepelni fog az F1 2020 My Team módjában
  • A hozzátartozók is áldásukat adták erre

Szörnyű tragédia árnyékolta be a 2019-es Forma-1-es Belga Nagydíjat, a versenyt megelőző napon ugyanis a Formula-2-es betétfutamon óriási balesetet szenvedett egy fiatal francia versenyző, Anthoine Hubert, aki az ütközés következtében végül életét vesztette. Az eset az egész autósportot megrázta, a Codemasters azonban hosszas mérlegelést követően úgy döntött, hogy Hubert virtuális mását is szerepeltetni fogják a júliusban megjelenő F1 2020-ban.

f1-2020-az-elhunyt-francia-versenyzo-anthoine-hubert-is-szerepelni-fog-a-jatekban.jpg

Az idei Forma-1-es játék legfőbb újítása a My Team mód lesz, melyben saját csapatot irányíthatunk és menedzselhetünk majd, és természetesen lesz piótapiac is, ahol az F2 2019-es versenyzői is szerepelni fognak.

A fejlesztést vezénylő Lee Mather RaceFans stábjának úgy nyilatkozott, hogy hosszas mérlegelés előzte meg a döntést, melynek során természetesen az érintettekkel is konzultáltak, gondolva itt a hozzátartozókra, és végül egyetértettek abban, hogy ez lesz a helyes döntés. Ezzel együtt a tragédiának természetesen lesz nyoma a játékban, ha ugyanis a játékos Hubert karakterét választja, akkor egy speciális értesítés fog felbukkanni, mely a francia pilóta emléke előtt tiszteleg majd.

Hubert mellett a balesetben szintén súlyos sérüléseket szenvedő Juan Manuel Correa kapcsán is kétségek merültek fel egyébként, miután ő is életveszélyes állapotban volt, és hosszas rehabilitáció vár rá. Végül azonban az ecuadori-amerikai pilóta is szerepleni fog a játékban, melynek egyébként éppen a héten futott be az első gameplay előzetese.