• Nem készül el a Fable Legends
  • Bezár a Lionhead Studios
  • Bezár a Press Play Studios is

Friss: A Frontier Developments vezérigazgatója és társalapítója, David Braben már jelezte Twitteren, hogy szívesen látják a Lionhead Studios egykori dolgozóit.

Eredetileg írtuk: Általában a hétfő elég lassú szokott lenni a hírek szempontjából, erre azonban most rácáfolt a Microsoft, akik egy váratlan és meglehetősen döbbenetes bejelentést tettek:

A FABLE LEGENDS NEM KÉSZÜL EL, A LIONHEAD STUDIOS PEDIG BEZÁR.

A Microsoft közleményben tudatta, hogy hosszas gondolkodás után úgy döntöttek: mégsem fog elkészülni a multiplatform, kooperatív küzdelemre kihegyezett és Windows 10-Xbox One cross-platform multiplayer módot is tartalmazó Fable Legends.

A Fable Legends 2013-ban mutatkozott be, de a fejlesztés már 2012-ben elkezdődött. Ez lett volna a Lionhead Studios következő nagy dobása, de nem hogy ez, de maga cég is odaveszett.

lionhead-studios-logo-alt.jpg

A játék törlésével párhuzamosan megtudtuk, hogy a legendás Lionhead Studios, amelyet Peter Molyneux alakított, és ahol a tervező karrierjének pár közkedvelt címe született meg (Black & White 1-2, Fable 1-2) le fogja ereszteni a rolót, erről éppen folynak a tárgyalások -- és ezzel még mindig nincs vége a rossz híreknek!

Nem csak a Lionhead, hanem a dániai Press Play Studios (Max: The Curse of Brotherhood) is bezár, ez pedig azt is jelenti, hogy a stúdió éppen készülő programja, a Project Knoxville is az enyészeté.

A Microsoft kihangsúlyozta, hogy továbbra is elkötelezettek az európai játékfejlesztés mellett, és igyekeznek minden érintett fejlesztő számára egy új pozíciót találni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!