A népszerű széria folytatásának sztoriját kibővítő és továbbszövő, illetve az annak végén nyitva hagyott szálakat elvarró Fall of Setarrifben plusz tíz órányi kaland vár ránk, melynek során Setarrif tragikus történetével ismerkedhetünk meg -- a III. Robar királyból kiűzött démon ugyanis beveszi magát a városba, hogy új "gazdatestet" találjon magának. Miután az uralkodóhoz közelálló személyek is épp a sziget többi részétől hermetikusan lezárt településen tartózkodnak, ahol emiatt káosz és anarchia uralkodik, megbízza névtelen hősünket, hogy tegyen rendet jó szokása szerint.

A hivatalos sajtóközleményben add-onként emlegetett csomagban a széria történetében először más karakter szemszögéből is átélhetjük a sztorit, héroszunk pedig lehet egy új, a játék által felkínált archetípusokból választott fickó, vagy az alapjátékból importált, ott feltápolt pásztor. Természetesen új cuccok is várnak ránk, és új helyeken (melyek között lesz város, tengerpart, dzsungel és aktív vulkánnal súlyosbított hegyvidék is) kaszabolhatunk le eddig nem látott féle-fajta szörnyeket, miközben összefutunk az alapműben megismert régi arcokkal is.

A Fall of Setarrif valamikor 2011-ben jelenik meg, pontos dátum és fogyasztói ár később várható, addig elégedjetek meg a bejelentés mellé kapott három tetszetős képpel!