• 12 társunk lehet a Fallout 4-ben
  • Egyszerre csak egyet vihetünk magunkkal
  • Nemtől függetlenül bármelyik emberi társsal romantikus kapcsolatba léphetünk
  • Számos dolog visszatér a korábbi játékokból, például a hekkelős mini játék
  • A korábbi fejlődési rendszert teljesen átalakították
  • Minden cselekedetünk saját animációt kap

Tizenkét jómadár csatlakozhat majd hozzánk a Fallout 4 kietlen világában. Szép nagy szám, de azért ez nem jelent mindjárt egy mini hadsereget, ugyanis egyszerre csak egy társ kísérhet el minket a pusztaságba. Ám barátaink nem csak a harcokban fognak segédkezni, hanem romantikus kapcsolatba is léphetünk velük. De csak az emberekkel, viszont ott már nem lesz nemi megkötés – legyünk fiú vagy lány, intim kapcsolatba léphetünk fiúval vagy lánnyal.

Néhány kísérő neve is kiderült vagy megerősítést nyert. Dogmeat lesz hű kutyusunk, akit beküldhetünk házakba, hogy szedje össze a hasznos holmikat, vagy fossza ki a hullákat. Nem mellesleg a Bethesda egyik vezető tervezőjének, Joel Burgessnek a kutyájáról, Riverről mintázták.

Codsworth egy Mister Handy robot, ami már a háború előtt is családunkat szolgálta, majd 200 évig várt türelemmel, hogy újra nyomunkba szegődhessen. Hangja Stephen Russel lesz. Őt korábban már hallhattuk hasonló szerepben, hiszen ő adta a hangját a Fallout 3-ban minden Mister Handy robotnak, így például Wadsworth-nak  – de a Thief-sorozat Garrettjeként szintén ismerős lehet.

Preston Garvey-t már megismerhettük az augusztusban Androidra is megérkező Fallout Shelterből. Ő a Commonwealth Minutemen nevű csapat vezetője és Commonwealth városának feje.

Végül, de nem utolsó sorban Pipert ismerhettük meg, akivel Diamond City-ben futhatunk majd össze. Van egy húga és egy újságja, utóbbit Public Occurrencesnek hívják.

Persze nem leszünk rákényszerítve a társak használatára, nélkülük is kijátszhatjuk a játékot, mi több, ha így teszünk, kapunk egy perket. S még valami, társaink kimondják majd hősünk nevét, ugyanis több ezer nevet rögzítettek, úgymint Angela, McFly és FuckFaces.

Emellett megtudtunk még pár érdekességet a játékról. Visszatér a terminál hekkelős minijáték, eljuthatunk Lexingtonba és Quincy-be, rengeteg fegyvert használhatunk, például újra bevethetjük a Fat-Man mini nukleáris istencsapását. De nem feltétlen kell harcolnunk, el is sunnyoghatunk az ellenfelek mellett, vagy különféle biztonsági rendszereket feltörve megkerülhetjük őket, az ellenséges frakciókat pedig kijátszhatjuk egymás ellen. A sugárzás pedig ezúttal is káros lesz az egészségünkre.

Teljesen átdolgozták a fejlődési rendszert. A szakértelem opció megszűnik, a szintlépéskor választható perkek pedig a SPECIAL statisztikától fognak függeni – minél magasabb az érték, annál erősebb a perk –, és több szinten át skálázhatjuk őket. Szintén átdolgozták a ghouloka, mozgásukban most már inkább szellemileg sérült emberekre fognak hajazni, nem zombikra. Mellettük visszatérnek a szuper mutánsok (például a behemótok). Emellett minden cselekedetünk saját animációt kap az öngyógyítástól a Pip-Boy kezeléséig. Apropó, ha rátekintünk a Pip-Boyunkra, akkor a játék megáll, viszont ugyanez lootolásnál nem fog bekövetkezni.

A Fallout 4 november 10-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!