A Steam Spy egy viszonylag frissen indult oldal, ami azt a célt szolgálja, hogy megmutassa egy-egy játékból mennyi példányt adtak el. A számok persze nem hivatalosak, és így nem is teljesen pontosak, de jó támpontot adnak arra, hogy mennyire népszerűek az egyes címek. Természetesen sokan rátapadtak az oldalra az óriási felhajtással övezett Fallout 4 megjelenése kapcsán, a Steam Spy pedig azt mutatja, hogy egyetlen nap alatt 1,2 millió példányt értékesítettek -- vagy mégsem?

A helyzet egy kicsit trükkösebb: az 1,2 millió példány stimmel, már amennyire a Steam Spy ezt meg tudja határozni, de nem egy nap alatt értékesítettek ennyit. Az oldal gazdája Twitteren igyekezett tisztázni a dolgot, és elmondta, hogy ebben az előrendelések, a dobozos változatok és az egyéb, Steam kódokat árusító boltok is benne vannak, vagyis a tényleges vásárlások nem egyetlen nap alatt történtek.

fallout-4-steam-spy.jpg

Még egyszer: a Steam Spy nem a hivatalos forrása annak, hogy mennyit adtak el PC-n a Fallout 4-ből, ezt csak a Bethesda tudja pontosan megmondani, és eddig még nem tették, de tekintve milyen rendkívül népszerű a játék, teljesen reálisnak tűnik ez az 1,2 millió, ráadásul a konzolos kiadásokat ebbe még nem is számoltuk bele. Jó eséllyel az év legkelendőbb programja lesz a Fallout 4.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!