Még be sem fejezte a második rész fejlesztését az Ubisoft, de már a harmadik részről beszélnek. A videoaming247 nevű portálnak sikerült elkapni Patrick Reddinget az Ubisoft Monteraltól, aki megerősítette, hogy a következő Far Cry játék már tervezési fázisban van.

„Számunkra Afrika még rengeteg lehetőséggel szolgálhat, és még sok mindent szeretnénk csinálni vele, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy folytatjuk a helyszín felfedezését.”

„Hogy úgy mondjam, újnak és izgalmasnak találjuk a déli-sarkköri környezetet, így örömmel helyeznénk oda a következő játék történetét, de az igazat megvallva, még csak a tervezési fázisban vagyunk”- válaszolta Redding arra a kérdésre, hogy vajon a következő Far Cry is a fekete kontinensen fog-e játszódni.

Hozzátette a tervező úr, hogy a Far Cry 2 grafikus motorja elég rugalmas ahhoz, hogy bármilyen tájat megjelenítsen. De ne éljük még bele magunkat egy antarktiszi, jeges miliőbe, hiszen Reddig elmondta, hogy a fejlesztőcsapat elkötelezte magát az afrikai környezet mellett, és különben is, időt nyernének, ha a következő játékban is ugyanezen a kontinensen maradnának.

„Ha a következő játékunkat teszem azt Dél-Amerika dzsungeleiben akarnánk megcsinálni, képesek lennénk rá.”

„Az egyik ok, amiért az afrikai környezetet mellett döntöttünk, mert úgy éreztük, hogy a Far Cry széria környezetei egzotikus és veszélyes mivoltának megőrzésben egy olyan helyszínt kell választanunk, ahol az emberek többsége még nem volt személyesen, illetve TV, mozifilm, vagy más játékok által nem tapasztalhatta meg.”

„Nézzünk szembe az igazsággal, a trópusi szigetek már nem olyan izgalmasak, mint négy éve voltak.”

Addig is, míg az első hivatalos képekre várunk, ne felejtsük el, hogy ősszel jön a második rész, többek között PC-re is.

(A képek a második részből vannak.)