Nagyon pórul jártak azok, akik PlayStation 3-ra szerezték be a The Elder Scrolls széria legfrissebb részét, hiszen a fejlesztőcsapat technikai okokra hivatkozva eddig képtelen volt kiadni a játék letölthető tartalmait, pedig a többi platformra időközben már nem is egy elkészült. Az elmúlt hónapokban a srácok többször is elmondták: dolgoznak az ügyön, de a munkálatok lassan haladnak, s csak akkor mondanak konkrétumot, ha már van miről beszélni -- tegnap volt a nagy nap, mikor végre kiderültek az első részletek.

A Bethesda a hivatalos blogján osztotta meg a rajongókkal a nagyszerű hírt, miszerint februártól kezdődően szépen sorban ki fogják adni az eddig elmaradt letölthető tartalmakat. A sort a Dragonborn kezdi, melyben az első, gonosz terveket dédelgető Dragonborn ellen vesszük fel a harcot. Ez követi egy most még ismeretlen időpontban a Hearthfire, amiben konkrét történet nem vár ránk, viszont házat építhetünk és gyereket fogadhatunk örökbe. Végezetül pedig a Dawnguardot is megkapjuk, amiben vámpírokkal gyűlik meg a bajunk. A tervek szerint mindhárom bővítmény még februárban meg fog jelenni, fájdalomdíj gyanánt pedig a premier hetében féláron szerezhetjük meg ezeket, ha még ennyi idő után is érdekel minket a dolog. Ezen felül már közelít a játék 1.8-as frissítése is, ami még a Dragonborn előtt be fog futni.

Természetesen a PC-s játékosokról sem feledkezett meg a csapat, nekik pedig azt a jó hírt hozták, hogy a Dragonborn DLC február 5-től lesz elérhető Steamen, mégpedig rögtön öt (angol, francia, olasz, spanyol, német) nyelven. Az árat még nem közölték.