Megjelent a Skyrim 1.8-as frissítésének bétaváltozata, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a rajongók rögtön neki is estek a kódsoroknak -- a kutatás pedig nem maradt eredmény nélkül. A játékosok több szöveget is találtak egy harmadik, eddig még be nem jelentett letölthető tartalommal kapcsolatban, mely a nyomok szerint a Dragonborn nevet kapta.

A fájlok között kicsit mélyebbre ásva kiderült, hogy a kiegészítőben várhatóan visszatérhetünk Morrowindbe, hiszen Solstheim-, Telvanni-, Castle Karstaag-, Raven Rock- és Miraak Temple küldetésjelzők jelentek meg, illetve korábban már kiderült, hogy Morrowind bizonyos részei félig-meddig le vannak modellezve az alapjáték térképén túl. Továbbá a helyszínhez kapcsolódó új páncélvariációk is feltűntek, név szerint a Bonemold, a Chitin, a Nordic és a Stalhrim.

A kiegészítő legérdekesebb része azonban nem az, hogy visszalátogathatunk egy ismerős helyszínre, hanem az, hogy mindezt sárkányháton tehetjük majd meg. Úgy bizony, a patchben olyan fájlokat lehet találni, melyek szerint felpattanhatunk az egyik sárkányra, és keresztülszelhetjük az eget.

A Bethesda még nem kommentálta az esetet, de korábban lefoglalták a Dragonborn nevet egy digitális kiegészítőhöz, úgyhogy előbb-utóbb jönni fog a hivatalos bejelentés.

Egy sárkány Skyrimben