A Turtle Rock annyira biztos az Evolve-ban, hogy jelenleg egyáltalán nincs szándékukban visszatérni első sikerjátékukhoz, a Left 4 Deadhez, így ha lesz is annak harmadik része, ők biztos nem vesznek részt az elkészítésében. Legalábbis erről beszélt Phil Robb, a Turtle Rock társalapítója. Ez a kijelentés persze szöges ellentéte annak, amit alig pár hónappal ezelőtt állítottak, vagyis, hogy ők nem zárkóznak el a harmadik rész lehetősége elől.

Robb elmondása szerint nagyjából végeztek a zombiszériával, az Evolve annak a szellemi örököse. Vannak közös ötletek, példának erre a Tankkal való csatákat hozta fel, ezek sikerei bizonyítják az Evolve elméletét, azaz a 4v1 mérkőzések létjogosultságát.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Left 4 Dead 3 sosem készül el, csak annyit, hogy nem a Turtle Rock fogja megcsinálni, ők már a saját útjukat járják. A zombis játék jelenleg a Valve birtokában van, s ha egyszer ők úgy gondolják, feltámadhat a kooperációs zombigyilkolászás. Már ha egyszer megtanítja valaki háromig elszámolni Gabe Newellt és csapatát.

evolve-left-4-dead.jpg