Felkelő nap kontra csillagos-sávosAz "Attack on Pearl Harbor" című, arcade jellegű stuffban természetesen a légierőé a főszerep, ám a találás valamivel személyesebb: a két oldalon harcolva két pilótával élhetjük át az eseményeket, a jenkiknél Douglas Knox vadászpilóta, a japánoknál Zenji Yamada, a császári flotta ásza próbálja megfordítani a világtörténelem kerekét, ugyanis erre is lehetőségünk lesz - ügyködésünktől függően. Mivel természetesen a Pearl Harbor-i támadás nem elegendő egy kiadós játékhoz, a négy kampánysorban e mellett a Midway-i, az Iwo Jima-i, a burmai és a manilai csatákban is részt vállalhatunk, a szcenáriók felölelik a csendes-óceáni hadszíntér 1941-45 közötti eseményeit. Akik nem akarnak a küldetésekkel bajlódni, azoknak a játék egy gyors "dogfight", azaz légi párbaj lehetőségét is felkínálja - akár online módban, a haverok ellen is megküzdhetünk majd.

A fenekünk alá tolt gépekből eddig három párt ismerünk: a vadászoknál a Mitsubishi A6M Zero és a Chance Vought F4U Corsair, a bombázóknál a D3A1 Aichi "Val" és a Douglas SBD Dauntless, míg a torpedóbombázóknál a B5N Nakajima "Kate" és a Grumman TBF Avenger néz egymással farkasszemet.

A fejlesztésbe a 3D Peoples nevű csapat is besegít, hogy még látványosabb legyen az eredmény. A most kiadott képek elég mutatósak, persze ahogy ilyenkor mindig elmondjuk, a modern grafikai szerkesztőprogramok csodákra képesek... A tervezett megjelenés jövő év eleje.