Valamikor 2008 elején beszéltünk utoljára a Marvel Universe Online-ról, amit a Microsoft sajnos megölt, még mielőtt elkészülhetett volna. Az MS Game Studios vezetője, Shane Kim azzal magyarázta e szörnyű tettet, hogy a fejlesztés azon szakaszához értek, ahol már nem lehetett megváltoztatni a tranzakciós modellt egy olyanra, ami nyereséget is hoz, valamint a WoW MMO-monopóliumának árnyékában a Marvellel közösen jobbnak látták, ha leállítják a projektet.

Azonban még nem tűnt el ez a hányattatott sorsú játék, ugyanis a feltörekvő Gazillion Entertainment felvállalta, hogy elkészíti a Cryptic kényszerűen félbehagyott munkáját. A cég jelenleg négy fejlesztőcsapatot foglalkoztat, melyek közül a NetDevil köztudottan a Lego Universe-en dolgozik, míg az Amazing Society a Super Hero Squadot kalapálja, a Slipgate Ironworks John Romero egy ismeretlen, de állítólag minden ízben egyedi MMOG-jét készíti, így csak a San Mateó-i Gargantuan jöhetett számításba.

Az exblizzardos, sony online entertainmentes, cryptices és ncsoftos alkalmazottakból álló tapasztalt csapat PC-re és next-gen konzolokra (feltehetően Xbox 360-ra és PS3-ra) fogja elkészíteni a játékot, amihez mi sok sikert kívánunk nekik.