A NeoGAF egyik fórumozója egy sor bejelentett és be nem jelentett játékra lett figyelmes a Steam óriási adatbázisában. A megtalált játékok jó része olyan program, ami PC-re még nincs megerősítve, vagy a Steam kínálatában nem található meg. Ilyen például a Fez, a The King of Fighters 2002, a Lococycle, a La-Mulana, a Duke Nukem 3D: Atomic Edition, vagy éppen a Second Life. Ezek mind olyanok, melyek könnyűszerrel meg is jelenhetnek személyi számítógépekre, ám a felhozatalban a Halo 1-2-3 és a Quantum Conundrum 2 is szerepel.

Eddig nem tudtuk, hogy tervben volna a Quantum Conundrum folytatásának elkészítése, de ezek szerint mégis lesz; ez benne van a paklikban. A Halo 3 PC-s verziója azonban már sokkal meredekebb, főleg akkor, ha még hozzátesszük azt is, hogy a játék a két előzményével együtt most először lenne elérhető Steamen. A Microsoft a saját játékainak kiadására inkább a Games for Windows Live-ot használja, s eddig szó sem volt arról, hogy a Halo 3 átiratot kapna -- ugyanakkor egy nemrégiben feltűnt munkaköri leírás szerint szeretnének a Steamre is terjeszkedni.

Lehetséges, hogy a Valve a Steamen nem elérhető játékoknak is felállít egy-egy közösségi oldalt, ugyanis minden, a listában szereplő címhez tartozik egy ilyen portál, melyeket azóta már lekapcsolt a cég. A másik lehetőség, hogy valóban meg fog jelenni mindegyik játék PC-re is, melyek közül azt hiszem, a legjobban a Halo 3-nak örülhetünk, hiszen sok-sok év után végre mi is befejezhetjük a harcot, és ki tudja, talán még több Xbox 360-exkluzív játék is megjelenhet a platformunkra.