Nemrég tudtuk meg, hogy a Rage 2-t a Mad Maxet és a Just Cause játékokat jegyző Avalanche Studios készít el, most pedig arról kaptunk hírt, hogy a csapatot szőröstül-bőröstül felvásárolta a Nordisk Film, beleértve azt a stúdiót, amit az Avalanche múlt héten nyitott Svédországban.

A dolog nem jött teljesen váratlanul, hiszen a Nordisk már tavaly részesedést szerzett az Avalanche-ban 10 millió dollár értékben, most pedig laza 103 millió dollárért vásárolta fel a 136 millió dollár értékűre becsült stúdiót.

Az Avalanche vezérigazgatója, Pim Holfve a GI.biznek elmondta, hogy a felvásárlás a legjobbkor jött a legjobb cégtől, mivel az előző évben remek tapasztalatokat szereztek a Nordiskkel való együttműködésben. Bár magukat jó játékfejlesztőnek tartják, különösen a nyílt világú játékok terén, a Nordisk 111 éves üzleti tapasztalatával nem vetekedhetnek.

Holfve-tól azt is megtudhattuk, hogy a Nordisk Film nem akar beleavatkozni az Avalanche ügyleteibe, nem szól bele a fejlesztésekbe, sem a más kiadókkal való kapcsolatokba (vagyis nem lesz semmi változás az Avalanche és a Bethesda közti kapcsolatban a Rage 2 kapcsán), nem rúgnak ki embereket. Magyarán: teljes szabadságot élvezhetnek. Az egyetlen, a fejlesztőcsapat számára látványos változás az lesz, hogy a tárgyalásokon már a Nordisk Film vezető menedzsere, Mikkel Weider is jelen lesz.