A FEZ frissességével a sorból kitűnő, bájos kis platformer, melyben két dimenzióban látjuk a világot, ám a pályák a függőleges tengelyük mentén elforgathatók, s így feltárhatjuk azok titkait, illetve megtalálhatjuk a továbbjutásunkhoz szükséges ösvényt.

A játék elsőként Xbox 360-ra jelent meg 2012-ben, majd később PC-re, Macintoshra és Linuxra is elérhetővé vált, ezen a négy platformon pedig együttesen egymillió példányban kelt el a program -- később egy PS4, PS3 és egy PS Vita átirat is lesz.

„Köszönjük, hogy megvettétek a játékot! Köszönjük, hogy elloptátok a játékot! Köszönjük, hogy meséltetek erről a barátaitoknak! Köszönjük, hogy újra megvettétek a játékot, mikor megjelent a PC-s verzió! Köszönjük, hogy ilyen jól bojkottáltátok! Köszönjük, hogy tűrtétek a hülyeségeket! Köszönjük azt a sok kedves levelet, rajzokat és a tetoválásokat is, ti őrültek! Köszönjük! Köszönjük! Köszönjük!”

Sajnos a helyzet továbbra is úgy áll, hogy nem lesz FEZ 2, melyet júliusban törölt a vezető fejlesztő, Phil Fish, miután elege lett a személyét ért negatív kritikákból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!