A CVG-nek sikerült mikrofonvégre kapnia az említett urat, és egész sok mindent kihúztak belőle. Azt eddig is sejthettük, hogy mind az EA, mind a Konami háza táján zajlik a készülődés a következő szezonra, és most már azt is tudjuk, mennyire!

Nem vitás, hogy a következő generációs konzolokra készült FIFA-verziók messze felülmúlják PC-s tesójukat, így a kérdés adott: mikor játszhatunk már végre billentyűzeten is az igazi FIFA-val? Ez a felvetés a FIFA 08 esetében még hangsúlyosabb, hiszen az interjúból kiderült, hogy a FIFA 07-tel debütált vadonatúj grafikus motorra építik azokat a friss ötleteket is, melyek a játék változatosságát és újszerűségét hivatottak képviselni. Sajnos azt még nem árulta el Wilson úr, hogy az új rész elhozza-e az áttörést a PC-s társadalom számára is, de ennek kiderítése érdekében a szerkesztőség hamarosan személyesen ruccan ki az EA műhelyébe...

Az biztos, hogy a konzolos FIFA 08 megállja majd a helyét, erre élő bizonyíték a nemrég megjelent UEFA Champions League 2006-2007, amely már határozottabban nyitott az online közösség felé a kártyacserélgetős rendszerrel, ráadásul a játékmenetben is hasznos újításokat mutatott fel - persze a PC-s verzió ebből sajnos mit sem kapott.

A grafika ugyebár adott, ezért aztán az új epizódban kellő idő jut a játékmenet fejlesztésére is. A legnagyobb újítás talán a játékosok döntéshozó képességének kidolgozása lesz, amelynek köszönhetően a tervek és ígéretek szerint a valaha készült legvalósághűbb FIFA-ra számíthatunk - a cél 100-200 órányi ismétlődés nélküli játék. A labda fizikáját, a játékosok mozgását, interaktivitását is tovább csiszolják, mely természetesen új animációkat is jelent.

Kiderült hogy a készítőknek a legnagyobb fejfájást a DVD-k mérete okozza, amire majd a következő generációs adathordozók érkezése fog megoldást jelenteni; ez a kommentátor mondókájának ismétlődését egyszer s mindenkorra megszünteti, mivel lényegében bármennyi szöveget fel tudnának venni, amely befér a 26 liga, a 15 000 játékos, felszerelés, stadion, no meg az egyéb hangok és zene mellé... Egyenlőre viszont marad még a DVD, így más megközelítésből fogják az előbb említett problémát orvosolni a készítők – Wilson úr azt is elárulta hogyan: az online mód nagyszabású kiterjesztésével. Ez azt jelenti, hogy a játékosok maguk kommentálhatják a FIFA 08-at, és a készítők tervei szerint hetente lehet majd letölteni a játékhoz a legjobb dumákat, melyek hozzáadódnak a meglévő alapanyaghoz. Kicsit távolabbi tervek szerint a játékosok kreativitásában bízva az igényes modderek munkáit is hivatalosan (és ingyen) le lehet majd tölteni a játéhoz az új rendszeren keresztül.

Azt hiszem, a fent leírtak rendkívül kecsegtetően hangzanak, és az is biztos, hogy Xbox 360-ra nagyon élvezetes lesz a FIFA 08. Hamarosan azt is megtudhatjátok a magazin hasábjairól, hogy PC-n pontosan mennyit fogunk érezni ezekből a változásokból...