Sokak számára sokat jelenthet a FIFA, azonban fontos tudni, hogy a PC-s verzió nagyjából a 08-as rész óta minden évben megsínyli a portolást, értsd: butítva jelenik meg PC-re. Ezt a lépést valószínűleg a 07-be beépített új, erőteljes grafikai-, illetve fizikai motorra való váltás miatt kellett megtenni, hiszen akkoriban sokan panaszkodtak a játék gépigényére. Igazából ezt leginkább csak a grafika visszafogottságán lehet érezni, azonban, aki ezen képes túllépni, egy valamivel nyitottabb, reálisabb FIFA-t telepíthet a gépére. Elismerem, tényleg jó lett a 360 fokos mozgásrendszer, igaz ezt én mezei, félprofin is szenvedő játékos nem nagyon tudtam átérezni, viszont néha voltak jó pillanataim. Az MI-n már valamivel szembeötlőbb változtatások figyelhetők meg, javult a taktikai készsége, illetve helyezkedik és keresi a gyenge pontunkat, ötletes -- de még ezzel nem ért véget a lista, végre tényleg érezni, hogy a scriptekből valamicskét visszavettek a készítők, így gyakorlatilag bármi összejöhet, akár egy egy igazi futballmeccs is!

Volt viszont, ami nem tetszett, egyrészt a gépem kínlódott a játékkal, így valamivel vissza kellett fogni a grafikai beállításokat, melyek amúgy jól elbújtak a menüben (szerintem e téren lett volna mit csiszolni), no meg a saját modellt kapott fű sem volt túl jó megoldás a lecsupaszított grafikai elemekhez mérten, de ez nézőpont kérdése -- az arcok viszont sok helyen igazán kidolgozottak voltak. Ha tehát a játék legnagyobb hibáját kellene megemlítenem, egy szóval válaszolnék: a grafika...

Ezek után döntsétek el, hogy bevállaljátok-e a két gigán terpeszkedő demonstrációt. Ha pedig a maximumot akarjátok kihozni a kipróbálható verzióból, erre tessék a demóexpanderhez!