FIFA Interaktív Világkupa Az FIWC egy egész szezont átívelő bajnokság, mely a való élet futballvilágát tükrözi. A versenyzők a világ minden tájáról részt vehetnek az EA SPORTS™ FIFA 09 játékának PLAYSTATION®3 (PS3™) változatát használva.

Ez évben kerül sor az ötödik FIWC idényre, melynek kezdetét a FIFA 09 megjelenése fémjelezte október 3-án. A játékosok a 19, élőben megrendezett FIWC 09 kvalifikációs verseny egyikén tehetik próbára magukat világszerte. A magyar selejtező november 29-én indul, 9 órai kezdettel, a Pólus Center bevásárlóközpontban. A játékosoknak a helyszínen felállított 25 PlayStation 3 konzolon kell megküzdenie a legjobb magyar FIFA-játékos kitüntető címért. A világszerte folytatott selejtezőkből kikerült legjobb 32 verseng majd az Év FIFA Interaktív Játékosa címért, a győztest pedig meghívják a FIFA World Player Gálára, és 20 000 dolláros jutalmat, valamint egy vadonatúj KIA Soul gépkocsit nyer. A bajnokság történetében először a második helyezett 5000 dollár, a harmadik pedig 1000 dollár pénznyereményt kap.

A reménybeli versenyzők a mai naptól érvényesíthetik regisztrációjukat a magyar bajnokságra az Electronic Arts külön erre felállított weboldalán: a www.electronicarts.hu/fiwc címen.

„A FIFA Interaktív Világkupa rangos játékbajnoksággá nőtte ki magát, mely az egyetlen a FIFA lobogója alatt. Az elmúlt évek során fantasztikus virtuális futballteljesítményeket láthattam, ezért izgalmas játékot várok a közelgő interaktív szezonra. Igazán örömmel várom az 5. epizódot, melyben mindenkinek esélye van arra, hogy a FIFA Világkupa igazi bajnoka legyen” - mondta Chuck Blazer, a FIFA vezetőségének tagja, aki maga is lelkes játékos.

Az elmúlt négy évben a FIFA Interaktív Világkupa lett „a játékbajnokság" a futballszurkolók és játékosok számára. Csak itt lehetséges, hogy a versenyzők a futball hőseinek szerepében játszhassanak, és virtuális képességeiket elismertessék a FIFÁ-val, a futball való életbeli vezető testületével” - nyilatkozta Matt Bilbey, az EA vezető sportmarketing-igazgatója. „A FIFA és a PlayStation színeiben dolgozó munkatársainkkal együtt izgatottan várjuk az ez évi szezon kezdetét. A FIFA09-et fejlesztő csapat elképesztően jó munkát végzett, még eredetibbé, még szórakoztatóbbá tették a játékot.

„Idén kezdődik a második olyan FIWC szezon, melyben a PlayStation is részt vesz, és nagy örömmel várjuk, hogy a bajnokság tovább növekedjen és fejlődjön, a világ legnagyobb online futballeseményévé nőve ki magát” - jelentette ki Darren Carter, az SCEE márka- és fogyasztói marketing csoportjának alelnöke.

A tavalyi bajnokság 20 élő kvalifikációs találkozóján mérhetetlenül sok gól és csel született a világ minden tájáról, Budapesttől Dél-Afrikáig, Brazíliától Koreáig, az Egyesült Államoktól Olaszországig. A berlini döntőt a spanyol Alfonso Ramos nyerte meg, aki 2009. január 12-én csatlakozik szeretett futballsztárjaihoz a zürichi FIFA World Player Gálán, ahol átveszi nagyon is megérdemelt díját.

FIFA Interaktív Világkupa Az EA SPORTS™ FIFA 09 PlayStation®3 konzolra megjelent verziója immár dinamikus valós életbeli adatokkal és elemzésekkel gazdagodott, így a valósághűség új csúcsait nyújtja az online futballszurkolóknak és játékosoknak. Az Adidas Live Season* szolgáltatás alapja a valódi futballisták teljesítménye a legutóbbi valós meccseken. A játékmenet tehát dinamikusan változik a valós életbeli csapatok és játékosok pillanatnyi állapota és felkészültsége szerint. További 250 játékmenetbeli módosítás és fejlesztés, egyéni csapattaktikák, 10–10 elleni* online csapatjáték és fejlesztett Légy Profi: Évadok funkció gondoskodik a valódi futball összetettségével, szépségével és stílusával vetekedő játékélményről. A FIFA 09 játékról a www.FIFA09.ea.com honlapon tudhatsz meg többet.