• Akár ingyen is a tiétek lehet a File://maniac bemutatkozó epizódja
  • Ez egy kalandjáték, amiben a valódi fájlokkal kell ügyeskedni

Rengeteg olyan játékkal találkoztunk már, amely ilyen-olyan módon áttöri a negyedik falat, nyíltan szólva a játékoshoz, a File://maniac azonban ritkán látott kreativitással teszi meg mindezt. Egy olyan kalandjátékról van szó ugyanis, ahol a továbbjutás kulcsa nem a játékon belül, hanem a fájljaink között keresendő.

file-maniac-egy-ingyenes-jatek-ami-a-sajat-fajljaiddal-trukkozik.jpg

A detektíves cyber-thriller rendre arra kényszerít bennünket, hogy a játék saját könyvtárában található fájlokkal ügyeskedjünk. Van, ahol például ki kell törölnünk egy door.cfg fájlt, vagy mappák között kell mozgatnunk az állományokat.

Megijedni nem kell, mert a jelenleg elérhető verzió elég sokat segít - sőt talán túl sokat is, tulajdonképpen nem is igazán lehet elakadni benne, hiszen pontos instrukciókat kapsz. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy egy epizodikus felépítésű kalandról van szó, a további részekben pedig jó eséllyel a kihíváson is feljebb csavarnak majd a készítők.

A File://maniac erről az oldalról szerezhető be, csak kattintsatok a "Download Now" gombra. Aki szeretné, az támogathatja a fejlesztőket tetszőleges összeggel, de ez nem kötelező, teljesen ingyen is a tiétek lehet a játék.