• Jól halad a Final Fantasy 7 Remake fejlesztése
  • De a készítők nem akarják elkapkodni
  • Néhány pletyka is jutott mára
  • Ezek szerint a játék átmenet lesz az új és az oldschool játékok között

2017-ben nem záporoztak elkerülhetetlenül ránk a Final Fantasy 7 Remake-jéről szóló hírek, pedig sokan várják ezt a játékot a 2015-ös bejelentése óta. Láttunk pár videót, néhány képet és tudjuk, hogy epizodikusan fog megjelenni, de ennél több tényleges információnk nincsen. Biztosabbak most sem leszünk, de legalább a fejlesztők egyike megszólalt a programmal kapcsolatban.

Egész pontosan a Final Fantasy 7 Remake producere, Kitase Josinori mondta el a Weekly Famitsunak, hogy a fejlesztés jól halad, de kényelmesen dolgoznak, mert semmit sem akarnak elkapkodni. Érdekes adalék, hogy a brand márkamenedzsere, Hasimoto Shindzsi kilátogat az idei E3-ra, ami könnyen jelentheti azt, hogy 2018-ban végre többet is megtudhatunk a remake-ről.

És akkor most ugorjunk át a pletykák földjére, merthogy mára ez is kijutott. Merthogy a 4Chan oldalán a Square Enix egyik volt alkalmazottja kiszivárogtatott néhány részletet – természetesen, ahogy az ilyenkor lenni szokott, érdemes fenntartásokkal kezelni a következő információkat, pláne, hogy a kétes hírekről híres 4Chan a forrás.

Szóval, a szivárogtató szerint a Final Fantasy 7 Remake 2019 elején jelenik – bár ha minden jól alakul, előbb is megjelenhet – és három epizódból fog állni. Az első rész Tiny Bronco ellopásával, a második a Midgarba történő visszatéréssel fog zárulni. A játék struktúrája félúton lesz a modern nyílt világú programok és a régi „világtérképes” game-ek között. Magyarán: a városok és területek szabadon bejárhatóak lesznek, de amikor elhagyjuk azokat, kizoomolunk egy világtérképre.

A nyílt világrészeken használhatjuk majd Cloud motorját a gyorsabb utazás miatt, merthogy az egyes területek és az ismert városok alaposan megnőttek. Például Midgar immár a felét kiteszi az egész Midgar Területnek. Junon kevesebb változás lesz tetten érhető, Mt. Corelt kissé délkeletebbre tolták és immár a Corel Területen lévő hegyvidék majdnem egészét elfoglalja. A legnagyobb változás viszont Great Glaciert érte: ezt is arrébb tették és az egész Icicle Inn régiót elfoglalja.

Ennyi lenne. Hogy mennyi igaz mindebből, azt remélhetőleg nem évek múlva fogjuk megtudni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!