Már nem kell túl sokat aludni ahhoz, hogy elmerüljünk az új Final Fantasy 7-ben, a remake ugyanis április 10-én fog megjelenni. Addig is, a Square Enix egy videó sorozatban mutatja be, hogyan készült el a játék, milyen változásokra lehet számítani az eredeti Final Fantasy 7-hez képest.

Az új videó a karakterekre és a történetre koncentrál. Mivel az elmúlt évtizedekben sokat fejlődött a játékipar, ezen a téren több nagy változásra is lehet számítani, annak ellenére, hogy azért a fejlesztők próbálnak hűek maradni az eredeti programhoz.

Sokkal több időt tölthetünk majd el a Midgar nevű városban, mint annak idején, ennek köszönhetően sokkal jobban megismerhetjük ezt a különleges települést. Ugyanígy részletesebben bemutatják a karaktereket, főleg Cloudot, Tifát, Barettet és Aerith-et. Sok párbeszédet is megváltoztattak, hogy az jobban igazodjon a karakterek mimikájához és beszédhangjához – régen ugye ezzel nem kellett foglalkozni, de éppen ezért a régi szövegbuborékokban megjelent párbeszédek ma már kicsit kínosan hathatnak.

Sztori szintjén is számíthatunk szignifikáns változásokra. Bár a fő történetszál azonos és sok ikonikus momentum visszaköszön, rengeteg új, kisebb esemény is belekerült a játékba, amik többnyire a szereplőkre koncentrálnak, például Tifa nagyobb hangsúlyt kap ezeknek hála.

Támogasd te is a PC Gurut!