Ellentmondásos pletykák keringenek mostanában a Final Fantasy sorozat háza táján. Tegnap arról adtunk hírt, hogy egyes informátorok szerint már a Final Fantasy XV-ön dolgozik a Square Enix, melyet nemsokára be is mutatnak. Ellenben ma már arról szól a fáma, hogy a keleti cég a Final Fantasy XIII-mal kapcsolatban készül bejelenteni valamit, méghozzá szeptember 1-én.

A sorozat 25. évfordulójára szánt, állítólagos leleplezés azért érdekes, mert ha az Adriasangnak van igaza, akkor a kiadó semmiképp sem akar túllépni a XIII-on, holott az már egy folytatást is kapott tavaly. A befejezés sejtetett egy harmadik részt, de mi azért bízunk benne, hogy a Square inkább valami mást csinál, és nem toporog egy helyben évekig, ahogy tette azt a Versus XIII esetén.

Apropó, Versus XIII! A cég a pletyka szerint a mai napon törölte a játékot, ami így, hat esztendő után olyan lehet a rajongóknak, mint egy hasba rúgás. Hogy igaz-e a hír, nemsokára kiderül, bár tekintve, hogy 2010 óta semmit sem láttunk a játékból, nem lennénk meglepve.