Valószínűleg most nem sokan fognak örömtáncot ropni a hír hallatán, hiszen nagyjából egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat a PC Guru olvasókat, akik várják már ezt a több mint hét éve készülő játékot, de végre dereng valami fény annak az alagútnak a végén, amiben szép lassan vánszorog előre a Final Fantasy Versus XIII című "gyorsvonat".

"A bemutatónk időpotnja le van fixálva, és most is azon dolgozunk, hogy minden simán menjen." -- magyarázta a Nova Crystallisnak Nomura Tecuja projektrendező.

Bár a fejlesztők bocsánatot kértek a késésért a rajongóktól, közben azt is elárulták, hogy a Square Enixnél zajló "érzékeny helyzetre" való tekintettel még semmi konkrétat nem árulhatnak el a megjelenésről, vagy magáról a játékról.

Mivel a bejelentése óta alig láttunk valamit a játékból, nem igazán tapossuk halálra egymást a szerkesztőségben azért, hogy bemutatót készítésünk belőle, ráadásul a pletykák szerint már át is nevezték a programot Final Fantasy XV-re, ami már csak Playstation 4-en jelenik meg. Az biztos, hogy az idei E3-on valószínűleg több információ is kiderül majd arról, hogy mi is készül valójában, és hogy mikor is jelenik meg, addig pedig csak kibírjuk majd valahogy Final Fantasy hírek nélkül. Vagy nem?

Final Fantasy Versus XIII bejelentés hamarosan