• Készül a Final Fantasy VII Remake
  • A fejlesztők az idő múlása miatt döntöttek a munka megkezdésének
  • A csapaton fog az idő vasfoga
  • Nem csak grafikai tuningot kap a játék

Tecujo Nomura, az eredet Final Fantasy 7 karakter dizájnjáért felelős vezető azt nyilatkozta, hogy főként azért tolták mostanra a Remake elkészítését, mert az azon dolgozók, ahogy ő fogalmazott, „beléptek egy bizonyos korba”.

„Igazából korábban is voltak terveink a remake-et illetően; többször is előkerült a kérdés. Csak jöttek és mentek a megvalósítással kapcsolatos tervek egészen mostanáig, amikor azt mondtuk: „gyerünk, csináljuk meg”. És van itt még más is: elértünk egy bizonyos életkort. Az egész stábból, akik a dolgoztak az eredetin és most a remake-et készítik, én vagyok a legfiatalabb. Jómagam 45 éves vagyok. Ha folytattuk volna a munkánkat a remake elkészítése nélkül, (Josiró) Kitasze és (Kazusige) Nodzsima akik idősebbek nálam, nos… igen.” -- nevetett. -- Szóval ezzel az időzítéssel és a lehetőséget megragadva azt mondtuk, hogy „csináljuk meg”.”

Ezen felül azt is hozzátette, hogy ha a rajongók csupán grafikai tuningot szerettek volna, akkor bizonyosan nem állnak neki a fejlesztésnek. Ennek a célnak a PS4-re készülő PC port is remek szolgálatot tett volna.