• Hajime Tabata, az akció-RPG direktora a NicoNiconak adott interjút a Final Fantasy XV kapcsán
  • Az elmúlt időben bővítették a játék tartalmát, így nem 40, hanem 50 óra kell majd végigjátszáshoz
  • Jelenleg a fejlesztők a stabil 30fps képfrissítési érték elérésén dolgoznak

Nagy bejelentésekre készül a Square Enix március 30-án a Los Angelesben tartott Final Fantasy Uncovered nevű eseményen, hiszen sok érdekes részlet mellett végre felfedi a stúdió az immár egy évtizede fejlesztés alatt álló epizód hivatalos premierdátumát. Hajime Tabata, az akció-RPG direktora azonban a NicoNico weboldalnak adott interjúja közben már most megosztott egy-két izgalmas hírt a játékkal kapcsolatosan.

Elárulta például, hogy korábban 40 órában jelölték meg a Square Enix-szel a kampány játékidejét, ám azóta rengeteg további tartalmat sűrítettek a programba, így a jelenlegi állás szerint egy átlagos felhasználó nagyjából 50 óra leforgása alatt ér majd a sztori végére. Bár nyilván lesznek olyanok, akik ennél sokkal gyorsabban végigrohannak a küldetéseken, de a szám azért jelzi, hogy bizony akad majd tennivaló a hatalmas nyitott világban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ehhez azonban a fejlesztőknek előbb meg kell birkózniuk a jelenleg fennálló framerate problémákkal. Tabata elmondása szerint a PS4-re és Xbox One-ra (és talán PC-re is?) megjelenő alkotással a stabil 30fps képfrissítési érték elérése a cél, ami azonban az optimalizálatlanság miatt a játék bizonyos szakaszaiban még nem sikerült biztosítaniuk. A Square Enix szakemberei gőzerővel dolgoznak rajta, hogy a premierig rendbe tegyék ezt a problémát, amire bőven lesz idejük, ha hihetünk a nem régiben felbukkant pletykáknak, melyek egybehangzóan állítják, hogy a Final Fantasy XV csak szeptember 30-án debütál a boltok polcain. Az azonban már bizonyos, hogy a sorozat hagyományaitól eltérően a világ minden táján egyszerre vehetik birtokba a rajongók a programot.

Tabata felfedte azt is, hogy a Sonyval már kooperálnak, hogy összeállítsanak egy remek PS4 bundle-t a játékhoz, ugyanakkor hasonló Xbox One-os csomagról nem tett említést egyelőre a szakember. Minden további információra azonban a jövő hét közepéig várnunk kell.