• Jelszólopó program lapult a Flight Simulator X-hez kiadott egyik modellben
  • A szoftvert a crankyrecursion nevű Reddit felhasználó vette észre
  • A Flight Sim Labs vezetője szerint ez a kalózok elleni intézkedés volt
  • A kérdéses szoftvert azóta már eltávolították

Igen érdekes felfedezést tett a Flight Simulator X egyik játékosa, mikor megpróbálta telepíteni a játékhoz kiadott A320-X repülőgép modellt. Állítása szerint az antivírus programja többször is szólt neki installálás közben, mikor pedig nekiállt kideríteni, hogy mi állhat a jelenség hátterében, észrevett egy gyanús „test.exe” nevű fájlt, melyről rövid úton kiderítette, hogy egy Google Chrome-nál használt jelszólopó szoftver.

A Redditen crankyrecursion néven futó felhasználó posztolta is az észrevételeit, amire a modellt kiadó Flight Sim Labs vezetője reagált is a hivatalos fórumokon. Lefteris Kalamaras sietett leszögezni, hogy a szoftver célja nem az, hogy érzékeny információkat szerezzenek meg az ügyfeleiktől, hanem az álltaluk kialakított DRM rendszer részét képezi.   Elmondása szerint bár a test.exe fájl ott volt minden egyes A320-X modellben, csak akkor aktivizálódott, ha a telepítés közben a különféle torrent oldalakra felkerült CD kulcsok egyikét használták. Épp ezért úgy gondolja, hogy a crankyrecursion nevű felhasználó is csak azért figyelt fel a jelszólopó program működésére, mert illegálisan szerezte meg a játékot.

Mindezek ellenére a játékosok természetesen nem örültek a szoftver jelenlétének, így a Flight Sim Labs végül eltávolította azt az A320-X repülőgép modelljéből.

flight-sim-labs-1.jpg