• Tovább nőtt a THQ Nordic befektetőinek száma
  • A friss bevételeket további felvásárlásokra különítették el
  • Jelenleg 77 játék készül a kiadónál

Ha videojáték-ipar és felvásárlások, akkor az elmúlt időszakban leginkább a THQ Nordic az, aki eszünkbe juthatott ezen szavak hallatán, a kis kiadó ugyanis az elmúlt években egyre komolyabb jelenséggé nőtte ki magát a sok apró befektetésnek hála. Ennek volt az eddigi legkomolyabb gyümölcse a tavaly megjelent Darksiders 3.

Bár még csak február van, a THQ Nordic idén sem tétlenkedett eddig: januárban például az Outcast IP-t, februárban pedig a Kingdom Come: Deliverance fejlesztőcsapatát vásárolták fel. Úgy tűnik ráadásul, hogy nincs megállás: a közeljövőben további költekezés várható.

thqnordic.jpg

A kiadó nemrég újabb részvényeket bocsátott ki, amit elég hamar fel is szipkáztak a befeketők, tegnap este pedig bejelentették, nagyjából 225 millió dollárt különítettek el további felvásárlások céljából.

"A kiadó szándéka az, hogy franchise-ok, stúdiók és más eszközök megszerzését finanszírozza ezekből a bevételekből" - áll a közleményben.

A THQ Nordic egyébként már így is rengeteg projektet futtat: jelen pillanatban 77 játék készül az ő égiszük alatt, melyek közül 48-at még be sem jelentettek.