• Távozott a Ubisoft PR-igazgatója, Stone Chin
  • Ő rövid időn belül az ötödik vezető, akit kirúgtak

Az elmúlt hetekben-hónapokban ismét felszínre tört számos zaklatási ügy a játékiparon belül, melyeket az érintett cégek minél előbb igyekeztek tisztázni. A Ubisoft pedig egyértelműen élenjáró volt olyan tekintetben, hogy mindent megtegyenek a vállalati közeg megtisztításáért: korábban Yves Guillemot elnök is nyílt levélben közölte, hogy komoly lépéseket fognak tenni ennek érdekében. A következmények pedig egyértelműen érződnek is, hiszen a közelmúltban olyan vezető pozícióban lévő személyek távoztak a kiadótól, mint Ashraf Ismail, Serge Hascoët vagy Maxime Béland.

folytatodik-a-tisztogatas-ujabb-vezetot-kuldott-el-a-ubisoft.jpg

Nem kellett sokat várni a következő kirúgásra sem, a cég PR-igazgatója, Stone Chin ugyanis a Twitteren jelentette be, hogy az előző héten távozott a Ubisofttól.

A közleményt elsősorban azért tette közzé, hogy cáfolja az őt ért vádakat, melyek szexuális zaklatásról szóltak. Chin szerint kirúgásának oka az volt, hogy nem voltak elégedettek a vezetési stílusával: szó esett passzív-agresszív viselkedésről, tiszteletlenségről és barátságtalan hozzáállásról is.

"Belátom, hogy a menedzserként mutatott viselkedésem az évek során ártott más embereknek. Az elmúlt hetekben mérlegeltem, magamba néztem, és felismertem, hogy igenis ejtettem érzelmi sebeket másokon. Emiatt őszintén bocsánatot kérek. Remélem, hogy lesz lehetőségem személyesen beszélni az érintettekkel" – írta Chin.