• Nők elleni erőszakkal vádolják a Ubisoftot és az Insomniac Gamest
  • Mindkét cég úgy nyilatkozott, hogy kivizsgálják az eseteket

Chris Avellone ügye – akit szexuális ragadozóként jellemeznek – kisebb lavinát indított el, ismét egyre több olyan esetről hallani ugyanis, ahol a nőkkel szembeni bánásmódra hívják fel a figyelmet a sértettek.

Nemrég például egy volt Ubisoft alkalmazott a cég egyik termékmenedzserét, Andrien Gbingie-t vádolta meg manipulációval, lelki terrorral és nemi erőszakkal. De a Ubisoft Sofia csapata is érintett, melynek kapcsán a fizikai bántalmazás, a nemi erőszakkal való fenyegetés, a rasszizmus és a homofóbia is felmerült.

"Mélységesen aggasztóak számunkra ezek a vádak. Nagyon komolyan veszünk minden olyan állítást, ami zaklatással vagy visszaéléssel kapcsolatos, ezért nagyon alaposan ki fogjuk vizsgálni ezeket az eseteket" – nyilatkozta a Ubisoft egyik szóvivője a GamesIndustry.biz megkeresésére.

ubisoft-insomniac-games-ujabb-cegeket-vadolnak-nok-elleni-eroszakkal.jpg

A munkahelyi közegért és körülményekért korábban számos díjat bezsebelő Insomniac Games háza táján sincs minden rendben. Egy volt karakterdizájner így nyilatkozott arról, miként bánik a cég a nőkkel:

"Kétszámjegyű listám van azokról a nőkről, akiket sérelem ért a cégen belül – egyeseket akkora, hogy nem is voltak hajlandóak beszélni nekem róla. Az Insomniac nagyszerű nők karrierjét fojtotta el, nem hagyva nekik más lehetőséget, mint hogy felmondjanak, miközben megvédték a szexuális ragadozókat."

A tavaly óta a Sony belsős stúdiójaként működő fejlesztőcsapat a Twitteren reagált a vádakra.

"Értesültünk az állításokról, melyet egy volt alkalmazottunk osztott meg a Twitteren, és számos lépést tettünk annak érdekében, hogy kezeljük őket. [...] Mi egy olyan munkahelyi család vagyunk, amely mindig is támogatta a sokféleséget, a befogadást, a képviseletet és az egyenlőséget, mióta csak létezünk. És továbbra is ezt fogjuk tenni minden egyes nap" – áll az Insomniac tweetjében.