• Szeptember 15-én debütál A szolgálólány meséje 5. évadja az HBO Mayen
  • June új ellenfele a meggyilkolt Waterford parancsnok özvegye
  • Lawrence parancsnok Lydia nénivel megreformálná a Kanada területére is behatoló Gileádot

Margaret Atwood regényének látnoki erejét jelzi az a rajongás, ami A szolgálólány meséje sorozatadaptációját övezi. Noha kapott kritikát a diktatúrák természetének nem teljesen életszerű ábrázolásáért, a negyedik évad például az HBO GO legnézettebb tartalma volt tavaly. Hamarosan érkezik a folytatás, Magyarországon szeptember 15-én debütál az ötödik felvonás a Max kínálatában, aminek frissen kiadott magyar előzetesét lentebb találjátok.

A sorozat története

A szolgálólány meséje disztópikus jövőben játszódik, amikor totalitárius állam születik az Egyesült Államok helyén, és a kevés termékeny nőt béranyaságra fogják a fennmaradás érdekében. Az Elisabeth Moss megformálta June is ún. Szolgálólány, eleinte nagy hatalmú parancsnok és boldogtalan felesége megtermékenyítendő béranyjaként küzd az életéért.

220815huthehandmai630e0aed3b253.jpg
(A kép forrása: HBO Max Press Hungary)

Az új évad

Az ötödik évadban a hősnő kénytelen szembenézni Waterford parancsnok meggyilkolásának következményeivel, miközben Luke és Moira oldalán küzd azért, hogy újra együtt lehessenek Hannah-val. Vele szemben a megözvegyült Serena Torontóban alapozza meg hatalmát – valószínűleg ő lesz az új szezon antagonistája. Lawrence parancsnok viszont Lydia néni segítségével szeretné megreformálni az immár Kanada területét is fenyegető államot. Ti várjátok már a szezonpremiert?