• Nem lesz politikamentes a Six Days in Fallujah
  • Egy hónappal ezelőtt még más fajta hírek érkeztek a játék kapcsán

Meglehetősen érdekes a Six Days in Fallujah helyzete, a rengeteg áldozatot követelő második fallúdzsai csatát feldolgozó háborús shooter fejlesztése ugyanis több mint tíz évvel ezelőtt indult, hogy aztán az erősen megkérdőjelezhető téma miatt leállítsák a fejlesztését. Óriási meglepetésre azonban az eredeti fejlesztőcsapat vezetője által alapított kiadó, a Victura most újból felkarolta a játékot, amely a tervek szerint meg is fog jelenni 2021 végén. A Six Days in Fallujah körül azonban továbbra is rendkívül homályos a kommunikáció.

A kiadó feje néhány hete még úgy nyilatkozott, hogy nem lesz semmiféle politikai üzenet a játék mögött. Most azonban kiadtak egy friss közleményt, melyben elismerik, hogy a játék nem különíthető el a politikától.

"A Six Days in Fallujah történetei a játékmeneten és a dokumentumfilmes felvételeken keresztül lesznek elmesélve, melyekben katonák és civilek mesélnek élményeikről és véleményükről az iraki háború kapcsán. Eddig 26 iraki civil és több tucat katona osztotta meg velünk életük legnehezebb pillanatait, melyeket ezáltal mi is megoszthatunk majd veletek, az ő szavaikkal."

"A dokumentumfilmes részek számos témát érintenek majd, beleértve azokat az eseményeket és politikai döntéseket, melyek a fallúdzsai csatához vezettek, illetve az utózöngéket is. A foszfor használatát nem fogjuk lehetővé tenni a játékosok számára fegyverként, a dokumentumfilmes szegmensben ugyanakkor fognak beszélni róla."