• Előzetest kapott az új, trioszkópos (hibrid élőszereplős és CGI) technikával készült A felszabadító
  • A Dachaut felszabadító hősies alakulat történetét láthatjuk
  • Premier november 11-én a Netflixen

Mindig szokatlan érzést, új nézőpontot teremt az emberben, amikor animációs háborús filmet lát. Ezúttal különösen forradalmi – és előzetese alapján rendkívül átélhető – II. világháborús széria érkezik a Netflixre. A felszabadító (The Liberator) úgynevezett trioszkópos technikával készült, ami az élőszereplős és a CGI elemeket vegyítő hibrid eljárás.

A rendezői székben a trioszkóp kifejlesztője maga, Grzegorz Jonkajtys ül, akire már csak korábbi munkái, a Felhőatlasz, az Amerika kapitány: A tél katonája és számos más sikerfilm vizuális effektezése miatt is érdemes odafigyelni. Az újfajta élőszereplős-animált módszer másik atyja, L.C. Crowley szintén részt vesz a produkcióban.

the-liberator-netflix-series-2020.jpg

Alex Kershaw igaz történet alapján íródott regénye (The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey) egy katonai alakulatról szól, akik önként oroszlánrészt vállaltak Dachau felszabadításában. Jonkajtys ezt adaptáló miniszériája november 11-én debütál a streamingszolgáltató műsorán. Alább láthatjátok a finoman szólva is látványos előzetest.