A Forza Horizon csodálatos mellékhajtása a jól ismert Forza Motorsport-sorozatnak, bebizonyítva azt, hogy a licenc nem csak kemény szimulációnak tud teret adni, hanem egy jóval könnyedebb játékélménynek is, ami nem a másodpercek lefaragásáról szól, hanem az örömautókázásról a festői Coloradóban. Jó hír tehát az, hogy jöhet a folytatást -- legalábbis ez tűnik valószínűnek.

A Playground Games által meghirdetett állásokból megtudtuk, hogy a csapat egy „látványában lenyűgöző, s a stílus éllovasának számító” versenyjátékon dolgozik, ami egy szakmai önéletrajz szerint nem más, mint egy következő generációs Forza-játék. A CV-t később módosították, egy jóval rejtélyesebb, név nélküli Xbox One-projektet tüntetve fel az olvasóknak.

Ezzel elég jól körbeírták azt, hogy a Forza Horizon 2 formálódik, hiszen jelenleg más next-gen Forza-projekt nem jöhet szóba, elvégre a Turn 10 felelős a Forza Motorsport-játékokért, melyből éppen most jön az Xbox One-exkluzív ötödik rész; ha készül még egy Forza, az csak a Horizon folytatása lehet, melynek megjelenése legkorábban 2014-re várható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Forza Horizon -- Megjelenés: 2012. október 26. -- Gépigény: nincs