Tegnap megtudtuk, hogy jön a kiváló Forza Horizon folytatása, méghozzá nem kizárólag Xbox One platformra, ahogy azt minden bizonnyal sokan tippelték, hanem Xbox 360-ra is befut a játék -- igaz technikai szempontból nem ugyanaz lesz a két program.

A Forza Motorsport hivatalos Twitterén keresztül kiderült, hogy a Forza Horizon 2 Xbox One konzolra írt változata a Forza Motorsport 5-ben domborító grafikusmotort használja, s a Playground Games végzi a fejlesztést, vagyis az a csapat, amely az eredeti Forza Horizont hozta össze. Az Xbox 360-as kiadás mélyén viszont az első Horizon motorja dohog, a munkát pedig a Sumo Digital kapta meg, amelynek versenyjátékok terén legutóbb a Sonic & All-Stars Racing Transformedet köszönhettük, de készítettek már ők átiratot pár F1- és TOCA Race Driver játékhoz is.

A két verzió persze egymás mellett készül, valahogy úgy, mint a Titanfall, a tartalom terén pedig nyilván alacsonyabb részletességre és kevesebb lehetőségre kell számítani Xbox 360-on, de alapvetően ugyanaz lesz a játékélmény.

Egyébként az első képek is befutottak, minden bizonnyal az Xbox One változatból. Tessék ámulni!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!