A Forza Horizon 3 két évvel ezelőtti rajtjakor a PC változat nem futott tökéletesen, kellett egy kis idő ahhoz, hogy a fejlesztők orvosolják a problémákat. A játék ajánlott gépigénye a 30 fps-t vette célba, most pedig, az októberi megjelenéskor a Forza Horizon 4 már 60 fps-el fog futni, ráadásul a gépigénye is alacsonyabb lesz, mint a harmadik epizódnak. Benjamin Penrose, a játék művészeti vezetője a PC Gamer-nek a Gamescom 2018 alatt a következőket mondta:

"Nagyon boldogok vagyunk, hiszen a játék teljesítménye és stabilitása remek. És ha nagyon erős PC-d van, akkor bőven az ultra fölé tudod lőni a beállításokat, köszönhetően néhány új opciónak. Sokat tanultunk a Forza Horizon 3-ból, a dolgok sokkal jobbak is lehettek volna, problémák voltak a rajt után. Éppen ezért töltöttünk rengeteg időt azzal, hogy biztosítsuk, hogy idén minden rendben menjen."

A megjelenésig egy hónap és egy hét van, a Playground Games-nek és a Microsoftnak pedig nagyot kell villantania ahhoz, hogy az új epizód sikeresebb legyen a Horizon 3-nál, ami a széria legmagasabban értékelt darabja lett. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!