A Forza Horizont az E3-on láttuk először, ám az akkor még csak bejelentett éjszakai versenyekből semmit sem mutattak -- mostanáig. A VG247 ugyanis elérhetővé tett egy, még az E3-on készült videóinterjút, melyben a játék fejlesztői beszélnek a Forza Horizonról, miközben az éjszakai versenyeket és a nyílt játékmenetet is prezentálják.



Aki esetleg lemaradt volna, a Forza Horizon egy mellékága lesz az Xboxos sorozatnak, mely egy fiktív zenei fesztivál, a Horizon körül forog. A játékos egy önjelölt versenyzőt alakít, aki keresztül-kasul száguldozik a kanyonok és erdők szegélyezte pályán, mely teljesen nyitott, valahogy úgy, ahogy a Test Drive Unlimitedben láttuk. Lesznek rendőrök, ellenfelek, nap-éj ciklusok és egy rakás véletlenszerű versenykihívás, na meg persze erős online támogatás, ami még erősebbé teszi a TDU-s kapcsolatot.

A fejlesztők állítása szerint a környezet megtervezésekor sokat merítettek korunk legnépszerűbb sandbox címeiből, mint például az Assassin's Creed, vagy a Red Dead Redemption -- mi tagadás, ez meg is látszik a homokos, napsütéses pályatervezésen.

A Forza Horizon éjszakai versenyei dinamikus napváltásokat igényelnek a motortól, mely elvileg a Forza 4 erőművének felturbózott változata. A játék ezen felül támogatja a Kinectet is, pontosabban a hangfelismerő rutint, mely elvileg közvetlen kommunikációt biztosít a GPS-szel.

A Forza Horizon kizárólag Xbox 360-ra jelenik meg október 26-án.