A Forza Motorport 6 egyik újdonsága a modok rendszere, ám nem felhasználói alkotásokra kell gondolni. A csalóka név játékmenetbeli módosításokat takar, hasonlóan ahhoz, ahogy azt a Halo-sorozatban láthattuk a koponyákkal.

A modok három nagy kategóriába sorolhatóak. Ezek a Dare, a Crew és a Boost. A Dare olyan hendikeppekkel vár (kevesebb lóerő, vagy manuális váltó, kuplunggal), amik új módokon teszik próbára a vezetési tudásunkat, mindezt nagyobb nyeremények reményében, a Crew bónuszt nem, de segítséget (jobb fékezés, több lóerő) bőven ad, a Boost pedig bizonyos követelmények (ütközés nélküli első kör) teljesítéséért jutalmaz, tapasztalati pont vagy pénz formájában.

A különböző ritkaságú modok csak offline használhatóak, és maximum három lehet aktív, de az is bizonyos kombinációs tiltások mellett. A modokat szintlépéssel lehet megnyerni paklik formájában, de játékon belüli pénzzel is vásárolható ilyen csomag. A paklik jelzik, hogy mekkora az esély a ritka modok megszerzésére, de magukat a kártyákat természetesen nem lehet látni.

Változik egyébként a szintlépés utáni nyeremények kiosztása. Ebben továbbra is véletlenszerűen kocsi, pénz, vagy modpakli jár, de el lehet tenni a pörgetéseket, így ha szeretnénk, később, egymás után többször is szerencsét próbálhatunk, nem kell azonnal élni ezzel a lehetőséggel. Továbbá láthatjuk az összes lehetséges nyereményt, ha pedig olyan kocsit kapunk, ami már megvan, akkor ennek az összegét vehetjük át.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!