• A játékosok egymást kezdték öldökölni a Friday the 13th: The Game-ben
  • Sokan panaszkodnak emiatt a Gun Mediánál
  • Ezért a következő patch után csak a privát játékban ölhetjük meg csapattársainkat
  • Nyílt játékban fegyverrel ez lehetetlen lesz

A Friday the 13th: The Game egy asszimetrikus multiplayer játék, amiben az a lényeg, hogy egy csapat játékos – ez esetben tinik bőrébe bújva – menekül a Jasont irányító ember elől. Az előbbi csoport célja a túlélés akár úgy is, hogy megölik Jasont, míg a nehezen kinyírható Mr. Voorhees igyekszik az összes tinit eliminálni kedvenc tavacskája környékéről.

Nos, ez az alapelv, amire viszont a játékot fejlesztő Gun Media és az Illfonic nem gondolt, hogy ezt az elvet nem mindenki fogja követni. Sőt a beszámolók szerint a Friday the 13th: The Game immár jobban hasonlít az Éhezők viadalára vagy a Battle Royalra, semmint a Péntek 13-ra. Merthogy sok játékos inkább Jason mintájára vadászni kezd a csapattársaira.

„A legnagyobb probléma, amit a közösségünk elénk tárt, hogy sok játékos csapdába ejti és meggyilkolja saját csapattársait” – írta a Gun Media egy Reddit posztban. „Bár a rendszert úgy terveztük, hogy élethalál élményt nyújtson, a valóságban inkább Battle Royallá változott, úgyhogy a csapatunk úgy érzi, itt az ideje a változtatásnak.”

Ez annyit tesz, hogy a következő frissítés után már nem öldöshetjük egymást fegyverekkel nyílt játékban, merthogy ezt a funkciót kikapcsolják. Persze ezzel még nem feltétlen leszünk biztonságban saját csapattársainktól, mert például autóval simán elnyomhatnak minket, illetve a medvecsapda is sérülést okozhat a tiniknek, de legalább senki nem fogja lerobbantani a fejünket egy shotgunnal. Ez a móka megmarad Jasonnek.

„Úgy hittük, hogy ha a csapattársak egymásnak is tudnak ártani, az ad egyfajta feszültséget, és megköveteli a kemény döntések meghozását. Viszont nem tartunk meg egy olyan mechanizmust, amivel a játékosok visszaélnek, hogy feleslegesen/indokolatlanul öljék meg (trollkodjanak) csapattársaikat. Ez a mechanizmust lekorlátozzuk a privát meccsekre, amíg nem találunk jobb megoldást” – zárták mondandójukat a készítők.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!