• A Dark Souls-széria eladásai átlépték a 27 milliót
  • A legsikeresebb rész a Dark Souls 3 lett

A komplett játékipart formáló hatásáról és a kritikai sikerekről gyakran beszélünk a Dark Souls-széria kapcsán, de vajon mi a helyzet az eladásokkal? Nyilván ezek is erősek, máskülönben nem készült volna több folytatás is, most azonban konkrét adatokat látva bizonyosodhatunk meg arról, hogy anyagilag is hatalmas sikert aratott a franchise.

friss-szamok-tamasztjak-ala-a-dark-souls-szeria-oriasi-sikeret.jpg

A kiadó Bandai Namco frissen publikált közleményéből kiderült, hogy a digitálisan értékesített, illetve a boltokba leszállított példányokat tekintve a Dark Souls-széria eladásai átlépték a 27 milliós határt. Három részre és öt megjelenésre (Dark Souls, Dark Souls 2, Dark Souls 2: Scholar of the First Sin, Dark Souls 3, Dark Souls Remastered) leosztva ez bizony a legszűkebb elit még AAA-szinten is, a Dark Souls 3 pedig még a 10 milliósok klubjába is belépett, mint a széria legsikeresebb darabja.

A Bandai Namco említést tett az Elden Ringről is, mint a FromSoftware következő játékáról, amely szintén a Dark Souls szellemiségében készül, de egyelőre csak annyit árultak el, hogy zajlanak a munkálatok - a tavalyi E3-as bejelentés után most már igencsak ideje lenne egy valódi leleplezésnek is.