• A Frostpunk egy “civilizáció-túlélő” játék lesz
  • Megjelenése sajnos jövő év elejére csúszik

Ha még nem lenne a radarotokon, akkor mindenképpen figyelmetekbe ajánljuk a Frostpunkot, mely a This War of Mine-ról elhíresült 1bit Studios legújabb játéka lesz. A különféle stílusokat (név szerint városépítő, menedzsment, túlélő) vegyítő játék roppant ígéretesnek néz ki (már annak, aki szereti az ilyesmit): egy alternatív 19. századi eljegesedés után az emberiség csak az akkori csúcstechnológiát jelentő gőzgépekre hagyatkozhat a túlélés érdekében. Mindeközben nehéz döntéseket kell meghoznunk, gyakran az egyének kárára, hiszen csak egy cél lebeghet a szemünk előtt: a városnak túl kell élnie.

A 11bit Studios a Facebookon jelentette be, hogy a Frostpunk megjelenése előreláthatóan jövő év elejére csúszik. Ennek okaként nem technikai problémákat jelöltek meg: a poszt tanúsága szerint egész egyszerűen arról van szó hogy világszerte egyidőben, hét különböző nyelven egyszerre szeretnék megjelentetni, csak éppen a fordítás nem lesz meg időre.

De van egy jó hírünk is azoknak, akik a dobozos változatokat részesítik előnyben: a digitális változattal így egyidőben jelenhet meg a fizikai adathordozós kiadás. Várhatóan gyűjtőit is kapunk majd, bár ez utóbbi tartalmát egyelőre még homály fedi.

frostpunk-balloon.jpg