Szeptember elején alakult meg a magyar Black Riddles független fejlesztőcsapat, ami jelenleg a Future of Past című játékon dolgozik. A Unity motorral készülő program alapvetően egy külső nézetes RPG, nem kevés logikai feladvánnyal, akcióval és kalandelemmel.

Az áltaunk irányított karaktert három faj képviselője közül választhatjuk ki: lehetünk goblin, elf vagy ember. Egy középkori faluban kezdünk gyermekként, de hogy hősünk hogyan és miért került oda, az csak a történetből derül majd ki, ahogy felfedezzük a mágia és a fantázia világát, természetesen a gonosszal a sarkunkban.

A játékmenet nem lesz túl bonyolult: felfedezés, fejtörés (nem feltétlenül szó szerint), kulcskeresés, futás, ugrálás, mászás, olvasgatás, lézercsapdák elkerülése, közel- és távolsági harc, és így tovább, szóval minden, ami egy RPG-akció-kaland-logikai játékba belefér.

És ha már létezik közösségi finanszírozás, a Future of Past alkotói sem restek azt kihasználni. A Kickstarter helyett ők azonban az Indiegogo portált választották, amelyen a projekt jelenlegi állapotáról kaphattok képet, képek garmadáját és gameplay videókat tekinthettek meg, és természetesen támogathatjátok a Black Riddles csapatának játékát, csakúgy, mint a Steam Greenlight keretében. Aki egyébként 10 dollárt vagy ennél többet ajánl fel, már most beszállhat a játék bétájába. 

A Future of Past a tervek szerint 2014 harmadik negyedévében, szeptemberben jelenik meg PC-re, ám miután a Unity motor támogatja az OSX, Linux, iOS és Android platformokat is, e konverziók is a lehetőségek között szerepelnek.

Future of Past: magyar RPG készül